D-vitamin COVID idején

D-vitamin COVID idején

A D-vitaminról már régóta tudjuk, hogy pozitív hatása van  a csontrendszerre és az izomrendszerre.

Újdonság talán az az információ, különösen  a Covid fertőzések kapcsán, hogy az immunrendszerre történő hatása véd a fertőzésektől, így a Covid19-től is.

A D-vitamin hiánya terhesség alatt fokozza az 1TDM számának előfordulását a születés során, de a 2TDM esetén is romlik a glikémiás kontroll. (Forrás: Dr. Putz Zsuzsanna)

A D-vitamin hiánya ezeken kívűl fokozza  az autoimmun pajzsmirigy betegségek előfordulását, így a Hashimoto thyreoiditis és a Basedow kórt egyaránt (Forrás: Dr. Bodor Miklós)

Ezért nagyon fontos, hogy az év minden szakában és különösen a terhesség alatt pótoljuk a D -vitamint.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +