Dr. Molnár László

magzati ultrahang

RENDELÉSI IDEJE:

Hétfő 08.00 – 14.00
Kedd 08.00 – 14.00
Péntek 08.00 – 14.00

A vizsgálat helyszíne a Villa Medicina Nőgyógyászati Diagnosztikai Központ. Cím: 1126 Bp. Németvölgyi út 17.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Dr. Molnár László

A magzati genetikai ultrahang vizsgálatok specialistája, amelyben külföldi tapasztalatot és jártassági vizsgát is szerzett. A nemzetközileg elismert Fetal Medicine Foundation auditált és akkreditált szakembere.

Speciális képzések révén nagy gyakorlattal rendelkezik az első és második trimeszteri anatómiai ultrahang vizsgálatok terén. Klinikai genetikusként részletes tájékoztatást, tanácsot ad a kismamáknak a lehetséges további genetikai vizsgálatokról, segít azok elvégzésében.

A magzat méhen belüli fejlődésének követése több részből áll. Az első- illetve második trimeszteri ultrahang vizsgálatok a legfontosabb elemei a fejlődés követésnek. Az első trimeszteri (12-13. terhességi hét) kiterjesztett kombinált szűrés az utóbbi években a várandósgondozás legfontosabb vizsgálatává lépett elő, hiszen már a 12. héten kiszűrhető a fejlődési rendellenességek csaknem kétharmada, a súlyos szívhibák közel 90%-a. A vizsgálat részét képezi a genetikai tanácsadás, különös hangsúlyt fektetve a többi között a legkorszerűbb, egyben kockázatmentes kromoszóma-vizsgálatra, a NIPT-re. A második trimeszteri (19- 21. terhességi hét) anatómiai szűrés során az összes fejlődési rendellenesség 90%-a, a súlyos szív- és érrendszeri rendellenességek közül pedig csaknem az összes felismerhető.

 • 1988 – 1994 Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar
 • 1999 – Szülész – nőgyógyász szakvizsga
 • 2015 – Klinikai genetika szakvizsga
 • 2017 – Szülész-nőgyógyász ultrahang licencvizsga
 • 2001 – MSZNUT „B” jártassági szint /B297/
 • 2010 – Ian Donald Iner-University School for Medical Ultrasound /2008/
 • 2012 – Fetal Medicine Foundation London, /FMF/ akkreditáció és auditáció /FMF ID: 69857/
 • 1994 – jelenleg, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Szülészet – Nőgyógyászati Osztály, az ultrahang labor vezető főorvosa
 • 2011 – Rózsakert Medical Center, Magzati Medicina Központ
 • 2016 – Villa Medicina, Magzati Genetikai részleg vezetője
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Szülész Nőgyógyász Ultrahang Társaság

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +