Kedvezményes genetikai vizsgálatok

Kedvezményes genetikai vizsgálatok

Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy az EndoCare Endokrinológiai Központba terhesgondozásra járó kismamák magzati, genetikai UH vizsgálatai a terhesség mindhárom szakaszában (trimeszterenként) 4000.- Ft kedvezménnyel vehetőek igénybe február elsejétől április végéig.

Az EndoCare Endokrinológiai Központ és partner intézménye a Villa Medicina Nőgyógyászati Diagnosztikai Központ  együttműködése révén dr. Molnár László szülész-nőgyógyász főorvos, klinikai genetikus, auditált ultrahang-specialista, a legkorszerűbb magzati genetikai ultrahang módszerekkel vizsgálja a várandós kismamákat. Ha a vizsgálatra jelentkezéskor, amelyet a 06-1-7977975 – ös telefonszámon tehet meg, elmondja a jelszót:„ENDOCARE”, a Villa Medicina időpont egyeztetést végző munkatársa már a kedvezményes, 4000.- Ft-tal kevesebbe kerülő vizsgálatra jegyzi elő.

Miért fontosak a magzati, genetikai vizsgálatok?

A genetikai ultrahangvizsgálat több, de legalább három lépésben végzett, terhesség alatti magzati szűrést jelent. Az ultrahangvizsgálat képes kimutatni a kromoszóma- és a fejlődési rendellenességre utaló jeleket, illetve konkrét elváltozásokat (pl. nyitott gerinc, végtag problémák, vízfejűség stb.).

  • Első trimeszteri (12-13. terhességi hét) kiterjesztett kombinált szűrés

Az utóbbi években a várandósgondozás legfontosabb vizsgálatává lépett elő, hiszen már a 12. héten kiszűrhető a fejlődési rendellenességek csaknem kétharmada, a súlyos szívhibák közel 90%-a. A szűrővizsgálat kb. 45-60 perc és tartalmazza az alábbi részeket FMF protokoll szerint:

  • teljes körű anatómiai vizsgálat (pl. agy, gerinc, csontváz, mellkas, has, végtagok stb)
  • szív- és érrendszeri szűrés
  • genetikai rendellenességek / Down-, Edwards-, Patau- szindróma/ kiterjesztett szűrése
  • genetikai tanácsadás 35 év felett, illetve amennyiben indokolt (ultrahangos eltérések, magas kockázatú első trimeszteri szűrés, egyéni/családi kórtörténet stb.)

 

  • Második trimeszteri (18- 21. terhességi hét) anatómiai szűrés 

Az összes fejlődési rendellenesség 90%-a, a súlyos szív- és érrendszeri rendellenességek közül pedig csaknem az összes felismerhető

 

  • Harmadik trimeszteri (29-32.hét) magzati állapotdiagnosztika 

Méhen belüli állapotfelmérés, a magzat fejlődési ütemének vizsgálata

  • NIPT

A legkorszerűbb genetikai szűrővizsgálat, mely egy vérvétel révén (anyára és a magzatra veszélytelen módon, vetélési kockázat nélkül) több mint 99,5%-os valószínűséggel képes bizonyos súlyos genetikai rendellenességek (pl. Down-, Edwards-, Patau szindróma és a nemi kromoszómák eltérései) kiszűrésére. Alkalmazása valamennyi várandós részére ajánlható, akik ezen rendellenességek felismerésére a legbiztosabb, egyúttal veszélytelen módszert szeretnék igénybe venni.

A genetikai vizsgálatokra  előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-7977975 – ös telefonszámon.

A vizsgálatok helyszíne:1126 Budapest, Orbánhegyi u 1.  (Villa Medicina).