Magzati ultrahang vizsgálatok

magzati ultrahang vizsgálatok

Magzati ultrahang vizsgálatok

Dr. Molnár László, a magzati genetikai ultrahang vizsgálatok specialistája szeretettel várja a várandós kismamákat a kötelező, valamint a javasolt ultrahang vizsgálatokra a terhesség ideje alatt. A szakmai protokoll szerint a terhesség alatt a következő kötelező, illetve javasolt magzati ultrahang vizsgálatok szükségesek:  

Első trimeszteri kiterjesztett kombinált szűrés (12-13. terhességi hét)

Az utóbbi években a várandósgondozás legfontosabb vizsgálatává lépett elő, hiszen már a 12. héten kiszűrhető a fejlődési rendellenességek csaknem kétharmada, a súlyos szívhibák közel 90 százaléka. A szűrővizsgálat kb. 45-60 perc, és tartalmazza az alábbi részeket FMF protokoll szerint:

  • teljes körű anatómiai vizsgálat (pl. agy, gerinc, csontváz, mellkas, has,végtagok stb)
  • szív- és érrendszeri szűrés
  • genetikai rendellenességek / Down-, Edwards-, Patau- szindróma/ kiterjesztett szűrése
  • genetikai tanácsadás 35 év felett, illetve amennyiben indokolt (ultrahangos eltérések, magas kockázatú első trimeszteri szűrés, egyéni/családi kórtörténet stb.)

Második trimeszteri anatómiai szűrés (18- 21. terhességi hét)

  • Az összes fejlődési rendellenesség 90 százaléka, a súlyos szív- és érrendszeri rendellenességek közül pedig csaknem az összes felismerhető

Harmadik trimeszteri magzati állapotdiagnosztika (29-32.hét)

  • Méhen belüli állapotfelmérés, a magzat fejlődési ütemének vizsgálata

NIPT

A legkorszerűbb genetikai szűrővizsgálat, mely egy vérvétel révén (anyára és a magzatra veszélytelen módon, vetélési kockázat nélkül) több mint 99,5 százalékos valószínűséggel képes bizonyos súlyos genetikai rendellenességek (pl. Down-, Edwards-, Patau szindróma és a nemi kromoszómák eltérései) kiszűrésére.

“Alkalmazása valamennyi várandós részére ajánlható, akik ezen rendellenességek felismerésére a legbiztosabb, egyúttal veszélytelen módszert szeretnék igénybe venni.”

A legmodernebb ultrahang készülékekkel és a nemzetközi szervezet, a Fetal Medicine Foundation (fetalmedicine.com) szigorú szakmai protokollja szerint évente auditált szakembereinkkel mindent megteszünk, hogy a magzati genetikai vizsgálatok során a legmagasabb színvonalat nyújtsuk Önnek.

Az EndoCare Endokrinológiai Központ és a Villa Medicina Nőgyógyászati Diagnosztikai Központ együttműködése révén a legkorszerűbb magzati genetikai ultrahang módszerek állnak várandós kismamáink rendelkezésére. A genetikai vizsgálatokra  előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-7977975 – ös telefonszámon. A vizsgálatok helyszíne: Villa Medicina, 1126 Budapest, Orbánhegyi u 1. Az ultrahangot végző specialista: dr. Molnár László, szülész-nőgyógyász.

Bővebb információ:  Villa Medicina

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +