Nőgyógyászati és terhességi ultrahang, babamozi

NŐGYÓGYÁSZATI ULTRAHANG, CIKLUSKÖVETÉS

Az ultrahang vizsgálatok a terhesség alatt bármikor végezhetőek. Az általános nőgyógyászati ultrahang vizsgálaton a méh és a petefészkek állapotáról kaphatunk információkat. A cikluskövetés során a petesejtek és a méh nyálkahártyájának változatását követhetjük nyomon – és állapíthatjuk meg, hogy az adott ciklusban van-e peteérés és ovuláció. A cikluskövetés az endokrinológus szakorvos munkáját is segíti, hiszen fontos információkkal szolgál a tervezett kezelésre vonatkozóan.

GENETIKAI ULTRAHANG

A 12-13., a 18-22. és a 31-32. heti kötelező ultrahang vizsgálatok során a magzat fejlődésének, növekedésnek követése mellett az esetleges fejlődési rendellenességek is kiszűrhetőek.

BABAMOZI

A babamozit azoknak ajánljuk, akik a terhesség alatti kötelező ultrahang vizsgálatokon kívül is szeretnének bekukkantani a pocakba, és megcsodálni az ott fejlődő magzatot.

A modern ultrahang eszköz segítségével a fejlődő baba részletesen megfigyelhető – arcvonásai, mimikája, a végtagok mozgása kitűnően látható, a szonográfus a baba súlyát is meg tudja határozni. A legideálisabb a babamozira a terhesség 26. hetét követő időszak.

Újdonság, hogy a felvételeket már nem CD-re, hanem pendrive-ra rögzíthetjük. Ehhez legalább 1 gigás eszköz szükséges, amelyet a vizsgálathoz hozhatunk magunkkal, illetve Intézetünk is biztosítja a kismamáknak (ennek külön, 2000 FT-os díja van.)

Fontos, hogy a babamozi élményt ad, azonban nem helyettesíti a szakmai protokollnak megfelelő ultrahang vizsgálatokat, így a genetikai ultrahang vizsgálatot sem – a vizsgálati eredmények nem minősülnek orvosi diagnózisnak.

Az ultrahang vizsgálatot Nagy Tímea szonográfus specialista végzi Intézetünkben.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +