Tanulmány az inzulinrezisztenciáról

Inzulinrezisztencia

Tanulmány az inzulinrezisztenciáról

Inzulinrezisztencia – Dr. Nas Katalin belgyógyász és Dr. Tűű László endokrinológus összehasonlító elemzése a napokban jelent meg egy tekintélyes folyóirat, a European Review for Medical and Pharmacological Sciences című szaklap hasábjain.

Inzulinrezisztencia kezelési módszerek összehasonlítása

A tanulmány, az inzulinrezisztencia két, jelenleg alkalmazott kezelési módszerének összehasonlítása nyomán írja le az eredményt. A gyógyító folyamatban elengedhetetlen életmódváltás, valamint a metformin kezelés, illetve a myo-inozitol kezelés hatékonyságával kapcsolatban a tanulmány megállapítja: az eredmények egyértelműen azt jelzik, megfelelő életmód mellett minden kezelési módszer csaknem azonos hatékonyságú.

Az inzulinrezisztencia gyakori rendellenesség, amely károsíthatja a női termékenységet. A normális endokrinológiai és klinikai paraméterek helyreállítása érdekében a javasolt és szükséges életmódváltás mellett, az esetek egy részében inzulinszenzitizáló gyógyszert kaphat a beteg. A metformin (MET) az egyik, elsőnek tekinthető megközelítése a gyógyszeres kezelésnek. Ígéretes eredményeket mutatnak azonban az újabb gyógyszer, a myo-inozitol (MYO) alkalmazásával tapasztalat eredmények is a kórtan kezelésében. Ennek a retrospektív adatelemzésnek a célja a MYO terápiás hatékonysága (4 g mio-inozit és 400 mikrogramm folsav naponta). Szemben a MET (átlagosan 1225 mg / nap) kezeléssel, az IR páciensek heterogén csoportjában. A hangsúly a progeszteronra és a prolaktin szintekre, a menstruációs ciklus rendellenességekre, a terhességi arányokra, a szérum éhomi glükózra és az inzulinszintre terjedt ki.

A tanulmány angol nyelven íródott, teljes terjedelmében az alábbi ikonra kattintva érhető el.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +