Terhesgondozási csomagok kismamáknak

Terhesgondozási csomagok kismamáknak

A mama és a baba védelmében!

Terhesgondozási csomagjainkat olyan kismamáknak állítottuk össze, akik intézetünk páciensei, s akiknek inzulinrezisztencia, diabétesz vagy pajzsmirigy gondok miatt fokozottabb figyelmet szükséges kapniuk az orvosi protokoll előírásai szerint. A rizikócsoportba nemcsak azok a kismamák tartoznak, akiknél diagnosztizált valamelyik eltérés, hanem mindazok, akiknek:

 • valaha volt vércukor problémájuk,
 • vagy egyenesági szülő 2-es típusú diabétesszel kezelt volt valaha,
 • vagy a testtömeg-index (BMI) 30 fölötti értéket mutat,
 • vagy volt már korábban vetélésük,
 • vagy a korábbi terhességnél az újszülött súlya eltért a normálistól (2,8 kg alatti vagy 3.8 kg feletti volt a születési súlya)
 • illetve egyéb más anyagcserezavarral összefüggő betegség áll fenn.

Intézetünk különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az orvosaink gondos kezelése nyomán megfogant terhességek a lehető legnagyobb nyugalomban teljenek. Ehhez a terhesség gondos követése, a kismamák állapotának figyelemmel kísérése szükséges.

Például diabéteszes vagy pajzsmirigy alulműködéses kismamák esetén rendkívül fontos, hogy a fejlődő élet minden periódusában megfeleljen az anya szervezete a baba biológiai igényeinek. Ezért lényeges a rendszeres, az átlagos lefolyású terhességekhez képest több kontrollvizsgálattal és szakmai konzultációval kísért terhesgondozás.

Terhesgondozási csomag belgyógyász/endokrinológus szakorvosi támogatással diabéteszes, pajzsmirigy gondokkal megfogant kismamáknak I.

A csomag tartalma:

– gondozást megalapozó egyéni egészségtervezés az endokrinológus és a dietetikus szakvéleménye alapján

– indokolt esetben otthoni monitorozáshoz szükséges vércukormérő készülék

– endokrinológus és a dietetikus felügyelete a mért és a terhesgondozó által rögzített adatok elemzései alapján

– rendszeres távkonzultáció kontrollok a terhesség 10-16-20-24-28-32-36. hetében:

 • az ehhez szükséges belgyógyászati laborvizsgálatokat (cukorterhelés, vizelet – és hormonok vizsgálata) a csomag tartalmazza
 • a nőgyógyász által a terhesség alatt kötelezően kiírandó laborvizsgálatokat, mint például a vércsoport RH meghatározás, ellenanyagszint stb., TAJ kártyára el lehet végeztetni az OEP szerinti rendelőben, ezért ezeket a tételeket ez a kismamacsomag nem tartalmazza.

A csomag ára a terhesség teljes időtartama alatt 175.000 Ft, mely 7 egyenlő részletben fizethető

A táblázat megnyitásához kattintson az alábbi ikonra:

 • A terhesség alatt kötelezően kiírandó, nőgyógyász által kért laborvizsgálatok Intézetünk is elvégezhetőek, amelyeket kiterjesztett, II. csomagunk viszont tartalmaz.

A táblázat megnyitásához kattintson az alábbi ikonra:

Kiegészítő csomag belgyógyász/endokrinológus szakorvosi támogatással diabéteszes, pajzsmirigy gondokkal megfogant kismamáknak a gyermek megszületése utáni időszakra III.

A baba megszületése után az édesanya állapotát továbbra is szükséges gondos orvosi figyelemmel kísérni. A megváltozott élethelyzet, a szervezetben zajló változások mind-mind befolyásoló tényezők lehetnek.

Ezért szükséges a szülés után:

 • 6 héttel vércukorkontroll
 • 3 hónappal TSH mérés
 • 6 hónappal ismételt vércukorkontroll

valamint 1+ 1 hónappal szülés utáni tanácsadás, amely különösen első gyermek esetén komoly támogatást jelent a kismamának.

A szülés utáni csomag ára a kismama számára 30.000.- Ft.

A születés után a babák követése szintén része a felelősségteljes gondoskodásnak. Hiszen még hónapokon keresztül az anyától átvett hormonokat és védelmet élvezi az újszülött, azonban ennek mértéke a növekedéssel csökken. Ezért egy összetett vizsgálati csomagot állítottunk össze a baba számára is, ÚJSZÜLÖTT KÁRTYA néven

A kártya tartalma:

 • 3 hetes korban pszichosomatikus állapotfelmérés, fejlődés követés, táplálási tanácsadás, védőoltási tanácsadás.
 • 6 hetes korban (vagy indokolt esetben hamarabb): teljes UH vizsgálat (koponya UH, hasi UH, csípő UH).

Az Újszülött Kártya ára: 20.000 Ft

A baba és a mama számára szülés utáni időszakra vonatkozó csomag együttes ára 50. 000 Ft.

A táblázat megnyitásához kattintson az alábbi ikonra:

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +