Ultrahang vizsgálatok

ULTRAHANG VIZSGÁLATOK

Az ultrahang vizsgálatok teljes spektrumát kínáljuk: hasi ultrahang, pajzsmirigy ultrahang, lágyrész ultrahang vizsgálatok, érvizsgálatok (artériás és vénás).

A terhességi, illetve a rutin nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok mellett cikluskövetésre is lehetőség van, mely a terhesség esélyének növelésére alkalmas.

Ultrahang-diagnosztika:

  • hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat
  • nyaki lágyrész,  pajzsmirigy vizsgálata
  • nyirokcsomó-régiók vizsgálata
  • here vizsgálata
  • érvizsgálatok

Fontos tudnivalók hasi ultrahang vizsgálat esetén:

  • Éhgyomorra kell érkezni (6 órával a vizsgálat előtt nem szabad enni és inni is csak szénsavmentes vizet lehet)!
  • 1­-1,5 órával a vizsgálat előtt fogyasszon el 5-6 dl szénsavmentes vizet
  • Telt húgyhólyaggal érkezzen , vizsgálat előtt nem szabad a hólyagot kiüríteni!
  • Rendszeresen szedett gyógyszereit egy korty vízzel beveheti, ez nem zavarja a vizsgálatot.
  • Gázos belek esetén jó hatású lehet az előzetesen elfogyasztott gázcsökkentő tabletta (pl. Espumisan gyöngy) alkalmazása az alábbi módon: A vizsgálat előtti napon: 3 x 2 kapszula, a vizsgálat napján reggel és délben 2-2 kapszula.

CSONTSŰRŰSÉG - OSTEODENSITOMETRIA VIZSGÁLAT AZ ENDOCARE INTÉZETBEN

A csontsűrűség mérése fájdalmatlan szűrővizsgálat. A csonttörési kockázatnak leginkább kitett testrészeknél egy speciális eszköz méri pl. a lumbális csigolyák,  a combnyak, illetve a sarokcsont állományának sűrűségét. E csekély sugárterheléssel járó – vizsgálattal, amelyet nagyjából egy fogászati röntgen töredékének írhatunk le (1/100-a) , meghatározható a csonttörések rövid- és hosszútávon előre prognosztizálható kockázata, s annak mértéke szerint az orvos eldöntheti/ellenőrizheti  a beteg számára szükséges terápiát.

A csont sűrűsége már huszonéves korban is sokat elmond a páciens állapotáról, hiszen a csontrendszer az ösztrogén hormon által befolyásolt, így annak csökkenésével behatárolható egyes, a gyermekvállalást befolyásoló időfaktorok (korai menopauza) várható bekövetkezte.

Intézetünk ezért is fordít különös gondot arra, hogy a hozzánk forduló páciensek teljes körű kivizsgálása során a lehető legnagyobb pontossággal határozzuk meg a fennálló tünetek okát. Az osteodensitometria vizsgálat eredménye egy igen fontos láncszem ahhoz, hogy a szükséges laborvizsgálatokkal kiegészítve az orvos tisztábban lássa a beteg állapotát, s a találja meg a legmegfelelőbb terápiát.

További fontos részletek a vizsgálatról ITT érhetőek el.

A vizsgálat ára ITT található. Bejelentkezés vizsgálatra: info@endocare.hu, illetve telefonon: +36 20 7797350

BABAMOZI 4D-BEN

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +