Távkonzultáció

TÁVKONZULTÁCIÓ

távkonzultáció

Tisztelt Betegeink!

A sajnálatosan romló járványügyi helyzetben személyes rendelésre nincs lehetőségünk (az orvos- beteg találkozásokat csökkenteni kell a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében).  Jelenleg rendelőnk online lehetőséget biztosít a nem halasztható konzultációk kiváltására.  Ez két formában elérhető:

  • Gondozott betegeink részére írásos távkonzultáció formájában, amelynek során leleteik mellett aktuális tüneteiket, panaszaikat is várjuk, ennek figyelembevételével alakítjuk a szükséges kezelést, javasoljuk a gyógyszeres terápiát, receptet, szükség esetén javaslatot állítunk ki. Indokolt esetben a véleményhez kiegészítő kérdés fűzhető hozzá.

Ez nem azonos, a korábban gyógyszerbeállítás, egyes kezelési folyamatok (pl. pajzsmirigy beállítás) során alkalmazott távkonzultációval, melynek során csak egy paraméter értékelése történik, és az ellátás egy személyes konzultáció után bizonyos ideig áll rendelkezésre.

  • Új betegeinknek video rendelés keretében tartunk első vizitet.

A video konzultáció sajnos nem használható minden konzultációhoz, ehhez még több erőforrásra lenne szükségünk!

A személyes konzultációt kiváltó távkonzultációk árát nem csökkentettük, mert az írásbeli online ellátás során ugyanazon szakmai ellátás történik, mint személyes vizit során. Az elvégzett szakmai munka orvoskollégáink számára nem kevesebb, inkább több a jelenlegi helyzetben és kollégáink az online konzultációkat is hasonló lelkiismeretességgel végzik, mint a személyes viziteket.   A távkonzultációkat adminisztráló munkatársak is lényegesen nagyobb terhelésnek vannak kitéve.  Rendelőnk számos informatikai fejlesztést hajtott végre az utóbbi napokban annak érdekében, hogy ne kelljen teljesen leállítani a betegellátást, ne maradjanak gyógyszer és orvosi ellenőrzés nélkül gondozott betegeink.  Rendelőnk infrastruktúrájának fenntartása ebben a helyzetben is ugyanazzal a költséggel jár, mint ha nyitva tartanánk.

Tisztelettel kérjük, ha Önnek nem felel meg a konzultáció írásban, ne vegye igénybe, halassza későbbi időpontra a kontrollt, a járvány lezajlása utánra.

Akinek nem halasztható, az a fenti lehetőséget tudja igénybe venni, a feltüntetett áron.

EndoCare vezetősége

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, amely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából számottevő módosulás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás), illetve külföldön élő pácienseink gondozására ad lehetőséget. Távkonzultációban történik például a terhességi anyagcsere vizsgálatok gyors kiértékelése, a pajzsmirigy hormon pótlás vagy pajzsmirigy túlműködés gyógyszeres kezelésének beállítása. A távkonzultációt mindig a kezelőorvos indikálja, kivéve panasz vagy várandóság esetén. Az említett helyzetekben e-mail segítségével kezdeményezhető távkonzultáció pácienseink által is, amelynek során mód nyílik a leletek csatolására. A választ az Endocare Intézet 7 munkanapon belül, várandósság esetén, illetve egyéb sürgős esetben 3 munkanapon belül elektronikus levélben küldi.  A távkonzultáció csak vis maior esetén, illetve a kezelőorvos javaslata alapján válthat ki személyes kontrollt.

A távkonzultáció fizetős szolgáltatás, a díj átutalása után továbbítják munkatársaink a dokumentumokat a kezelőorvos felé.  Mivel akár egy kérdés is a dokumentáció, korábbi leletek áttekintését teszi szükségessé, így a szolgáltatás ez esetben is díjköteles! Amennyiben az orvos távkonzultációt ír a leletre – illetve az szerepel a személyes konzultáció után a dokumentumokon, hogy “leleteit várom” –  a távkonzultáció díjköteles független attól, hogy mikor járt személyes konzultáción

Asszisztens kollégáinknak nincs jogosítványuk méltányossági kérdésekben dönteni így ez irányú kérésekkel kérjük ne keressék őket. Amennyiben a díjmentességi igény jogos, a befizetett összeget visszatérítjük, de erre csak a vezetőség döntése alapján van mód.

Speciális esetekben (gyógyszermellékhatás, rosszullét, terhesség felismerése, vetélés, a távkonzultációs válasz pontosítására vonatkozó kérdés) esetén díjmentes konzultáció történik, szükség esetén soron kívül. Ha azonban a várandóság tényének jelzésekor a kezelőorvosa által végeztetett vizsgálatok leleteit is küldi számunkra leletértékelésre, akkor a leletek elemzése távkonzultációs díj ellenében történik.

Rendszeres távkonzultációk esetén (pl. cukorbeteg kismamák gondozása, koraterhességi progeszteron pótlás, diabéteszes beteg vércukor beállítása, inzulinkezelés módosítása) szükség lehet gyakoribb kommunikációra. Ez esetben 4 hetente számolunk fel távkonzultációs díjat. Azokban az esetekben, ahol a kezelőorvos a beteg állapota miatt szükségszerűen gyakrabban nézi a leadott leleteket, vagy a beteg maga igényli a gyakoribb (kérdés-válasz) konzultációt, a számlázás értelemszerűen az eseményeknek megfelelően (gyakrabban) történik.

Amennyiben a kezelőorvos leletpótlást kér a betegtől, az minden esetben díjmentes, ha a leletet egy hónapon belül elküldi a páciens. Ha az ambuláns lapon az szerepel, hogy “kontroll … leletekkel”, az minden esetben azt jelenti, hogy a kezelőorvos személyes konzultációra várja páciensünket!

A távkonzultáció aktuális árát árjegyzékünk tartalmazza, befizetése történhet átutalással, illetve személyesen a recepción.

A távkonzultáció árából kedvezményt adunk azon pácienseinknek, akik a szükséges laborvizsgálatokat az Endocare Intézetben végeztetik el.

  • Húzza a fájlt ide, vagy
    Engedélyezett fájl típusok: jpg, png, pdf, doc, docx.
  • Az EndoCARE Intézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +