Az inzulinrezisztencia, a PCO szindróma, a cukorbetegség diétás kezelése kivételes figyelmet kíván a dietetikustól és együttműködést a páciens részéről. A jó étrend személyre szabott, figyelembe veszi a páciens egyéni jellemzőit és esetlegesen fennálló egyéb problémáit.
A dietetikus speciális tudással, segítő szándékkal vezeti át a pácienst azon a hídon, amely összeköti a megrögzött étkezési szokásokat jelentő oldalt a gyógyulást elősegítő másik oldallal.
Szakmai tudásával és tapasztalatával segítséget nyújt pajzsmirigy problémák, cukorbeteg és egészséges kismamák táplálkozásának kialakításában, tanácsot ad az egészséges testsúlycsökkentés vagy éppen -növelés megvalósításában. A mindennapokban jól hasznosítható gyakorlati tippekkel is segít mind a főzés mind pedig a megfelelő élelmiszerek, alapanyagok beszerzése szempontjából.
Diploma:
- 2014. Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Ápolás és Betegellátás Szak, Dietetika szakirány
Szakvizsga:
- 2016. Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Táplálkozástudományi mesterképzés
- 2017 – Endocare Endokrinológiai Központ – dietetikai tanácsadás
- 2017. április–2021. május: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Kommunikációs Bizottságának tagja, majd 2020. júliustól a vezetője- kommunikációs feladatok: szakmai témákban TV, rádió interjúk adása, cikkek írása
- 2016. szeptember–2020. december: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége- táplálkozási szokásokat felmérő kutatásokban részvétel, egészségnapokon, rendezvényeken táplálkozási szaktanácsadás, testösszetétel mérés, szakmai anyagok összeállítása, szakmai cikkek írása, gyermekeknek szóló prevenciós programok kidolgozása, előadások tartása
- 2014. szeptember –2017. június: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége- GYERE – GYERMEKEK EGÉSZSÉGE PROGRAM® –A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének programjában egészséges táplálkozásról szóló előadások, foglalkozások tartása 3-18 éves korú gyermekeknek.
Publikációk:
- MDOSZ TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 14. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM – 2021. MÁRCIUS. A D-vitamin és az 1-3 éves gyermekek tápanyagigénye, táplálkozási szokásai
- MDOSZ TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 13. ÉVFOLYAM, 6. SZÁM – 2020. JÚNIUS ÁSVÁNYVIZEINK
- Növényi italok piaci körkép. Új DIÉTA XXIX. 2020/1
- MDOSZ TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 12. ÉVFOLYAM, 11. SZÁM – 2019. NOVEMBER NÖVÉNYI ITALOK
- MDOSZ TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 12. évfolyam, 05. szám. 2019. május. Az édes íz
- MDOSZ TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA HÍRLEVÉL 11. ÉVFOLYAM, 05. SZÁM – 2018. május. Az elhízás étrendi kezelése – energiamentes édesítőszerek
- A 2015-ös holland élelmiszer-alapú táplálkozási ajánlások (Új Diéta. 2017 26. évf. 1. sz., p. 6-9.)
- Gyere – Gyermekek Egészsége Program® Hatékonyságának Vizsgálata 2-8. Osztályos Általános Iskolás Gyermekek Körében (Új Diéta. 2017 26. évf. 2-3. sz., p. 5-8.)
ONLINE BEJELENTKEZÉS
Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!
TÁVKONZULTÁCIÓ
Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.