Bármilyen szépen is tavaszodik most kint, a helyzet az, hogy jobb, ha minél kevesebbet töltünk a házon/ lakáson kívül.

Amíg otthon vagyunk használjuk ki azt  a helyzetet, hogy együtt lehet a család, még ha nem is pont ilyen “viharos” körülmények között gondoltuk eltölteni az együtt töltött napokat, azt mindenképpen érdemes átgondolni, hogyan tölthetünk értékes időt együtt.

A NESCA – Neuropsyhológiai & Edukációs Központ Gyermekek és Tinédzserek számára (https://nesca-newton.com/) összegyűjtött pár igen hasznos tanácsot, miért is más egy ilyen otthon töltött idő, mint máskor és pár tippet is ad a napi rutin felállításához az alábbi grafika.

Ami számunkra nem változik, bármi is történik az a reggeli időpontja! Én az alábbi pontokat gyűjtöttem össze, mely segít a „home office” -t elviselhetőbbé tenni.

  1. Legyen napi rutin, úgy, mint egy rendes hétköznapon. Ébredés 6.00
  2. Reggeli, végre kényelmesebben
  3. Menjünk ki sétálni, biciklizni, rollerezni fél órára, mozgassuk át magunkat.
  4. Munkaidő
  5. Ne feledkezzünk meg a tízórairól, addig is megmozdulunk kicsit. Felfrissülünk
  6. Ebéd – családosok a menü kitalálásába és a főzésbe vonják be a gyerekeket – kitűnő alkalom, hogy megtanítsák őket főzni.
  7. Délutáni séta vagy játék, uzsonna. Bevásárolni csak ha nagyon szükséges, akkor menjünk.
  8. Olvassunk – végre van időnk olyan könyvet is elolvasni, amihez eddig hozzá se tudtunk nyúlni.
  9. Időben vacsorázni, nem kapkodva.

Nem lehet kifogás a későn értem haza, nem tudtam enni, vagy nem volt a közelben WC – ezért nem ittam eleget. Otthon is lehet tornázni – online minden elérhető! A rend és a fegyelmezettség átsegít minket és kevésbé nehéz a négy fal között eltölteni az előttünk álló – valószínű heteket és nem csak napokat.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Dusa Fanny
dietetikus

www. endocare.hu