Annának azt mondták, nem lehet természetes úton gyermeke

policisztás ovárium szindróma

Annának azt mondták, nem lehet természetes úton gyermeke

Hogyan kaphatja vissza a szervezet az egyensúlyát? Hogyan válhatott valóra Anna kívánsága két, saját gyermek megszületéséről úgy, hogy évek óta tartó, ciklus és peteérés nélküli időszak után, a PCOS kezelések és a természet csodálatos összjátékának együttes hatására megfoganhatnak a gyermekei. Az EndoCare Intézet 2017. júniusi indulása óta Anna azon közel ötszáz kismama egyike, akik már terhesgondozásra járnak hozzánk. Ezért is kértük meg, hogy mesélje el a vele történt eseményeket a policisztás ovárium szindróma diagnózisától a gyermeke születéséig és az újabb terhességig.

Anna története

Policisztás ovárium szindróma – a fogantatás akadályozója

Anna már évek óta babát szeretett volna a párjával, azonban a policisztás ovárium szindróma (PCOS) miatt a terhesség nem jött létre. Az orvosi szakvélemény az volt, hogy természetes úton soha nem lesz gyermeke, hiszen gyakorlatilag gyógyszeres segítség nélkül nem volt havi ciklusa. A nőgyógyásza peteérést elősegítő hormont írt fel számára, hogy kiderüljön, egyáltalán létrejön-e a peteérés a petefészkekben, sikeres lehet-e az inszemináció, amelyet első lépésként terveztek.

Az endokrinológus segített

Közben Rákossy Wanda belgyógyász doktornővel is elkezdték a szervezete endokrin rendszerének helyreállítását, tartotta a számára felírt diétát és készült az inszeminációra. A kezelésre azonban olyan jól reagált Anna szervezete, hogy a gyógyszer szedését követő első hónapban teherbe esett a kisfiával. Megszületett Marci, a csodababa.

„Átkerültem Rákosi Miklós doktor úrhoz, így a kisfiam már nála született” – emlékszik vissza  boldogan kisfia három évvel ezelőtti születésére Anna.

„Szerintem óriási szerencsém volt. Azzal együtt, hogy szedtem az ilyen esetekben szokásos gyógyszereket, Rákossy Wanda doktornő beállította a diétámat olyan figyelemmel, ahogy előtte még senki sem. Az azt hiszem sosem fog kiderülni, hogy az első terhességem a kisfiammal végül is pontosan minek köszönhető, az akkurátus diétának, vagy a gyógyszereknek, valószínűleg a kettő szerencsés egymásra hatásának, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megfogant Marci”

– mondja Anna természetes örömmel  a hangjában.

Jöhet a második baba!

Anna úgy érezte, bár a család teljes, talán érdemes lenne megpróbálni,  hogy a hároméves Marcinak testvére szülessen. Hiszen Anna alig múlt 33 éves. A helyzet nem volt egyszerű. Az EndoCare Intézet 2017. júniusi indulása után dr. Tűű László endokrinológus szakmai felügyeletével kezdődtek meg ismét a vizsgálatok, majd az eredmények értékelése. A személyre szabott kezelés hatására szeptemberben megfogant Anna második gyermeke, azonban hamar kiderült, hogy a magzat nem elég erős az életben maradáshoz. A műtét megviselte Annát és a családot – az élet néha ad, néha elvesz…

Anna azonban nem keseredett el és nem is adta fel.

„Azt szokták mondani, hogy a szervezet kitisztul egy ilyen műtét után. Én is ezt éreztem. Sőt, azt is, hogy visszatért a petefészkekbe az „élet”. Ezt onnan tudtam, hogy elég rosszul voltam minden ciklus alatt. Volt tehát peteérésem, és reménykedni kezdtem. A harmadik hónapban, amikor a szervezetem is úgy érzete, hogy egyensúlyban van, teljesen spontán ismét teherbe estem” – meséli boldogan Anna, aki túl a terhesség első trimeszterén, már igencsak szeretné tudni, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e Marci testvére.

Szeptemberben jön a kistesó

„Nagyon szerencsésnek érzem magam,  szeptember végére vagyok kiírva. Pesten dolgozom, de vidéken lakom, úgyhogy azt hiszem a terhességem következő hónapjait inkább Marci mellett töltöm otthon. Szeretném, ha ez a terhesség problémamentes és egészséges lenne, olyan, amilyen akkor volt, amikor Marcit vártam. Számomra most ez a legfontosabb, azon túl, hogy ezt a kisbabát nemcsak mi, de Marci is nagyon várja”.

Marcival együtt mi is nagyon várjuk a kistestvér megérkezését! Jó egészséget kívánunk az egész családnak. Reméljük, ősszel megkaphatjuk az első olyan családi fotót, ahol Anna már két gyermekével a karjában mosolyog vissza ránk.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +