Magzati ultrahang viszgálatok

Magzati ultrahang viszgálatok

Az EndoCare Endokrinológiai Központ és a Villa Medicina Nőgyógyászati Diagnosztikai Központ együttműködése révén a legkorszerűbb magzati genetikai ultrahang módszerek állnak várandós kismamáink rendelkezésére. A genetikai vizsgálatokra  előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-7977975 – ös telefonszámon. A vizsgálatok helyszíne:1126 Budapest, Orbánhegyi u 1.  (Villa Medicina).

Villa Medicina, mint nőgyógyászati diagnosztikai központ „a lehető legkorábban, a lehető legtöbbet” kívánja nyújtani a hozzá forduló várandós kismamáknak.

Legmodernebb ultrahang készülékekkel és a nemzetközi szervezet, a Fetal Medicine Foundation (fetalmedicine.com) szigorú szakmai protokollja szerint évente auditált szakembereinkkel mindent megteszünk, hogy az alábbi vizsgálatokat a legmagasabb színvonalon nyújtsuk Önnek:

 • Első trimeszteri kiterjesztett kombinált szűrés (12-13. terhességi hét)

Az utóbbi években a várandósgondozás legfontosabb vizsgálatává lépett elő, hiszen már a 12. héten kiszűrhető a fejlődési rendellenességek csaknem kétharmada, a súlyos szívhibák közel 90%-a. A szűrővizsgálat kb. 45-60 perc és tartalmazza az alábbi részeket FMF protokoll szerint:

 • teljes körű anatómiai vizsgálat (pl. agy, gerinc, csontváz, mellkas, has,végtagok stb)
 • szív- és érrendszeri szűrés
 • genetikai rendellenességek / Down-, Edwards-, Patau- szindróma/ kiterjesztett szűrése
 • genetikai tanácsadás 35év felett, illetve amennyiben indokolt (ultrahangos eltérések, magas kockázatú első trimeszteri szűrés, egyéni/családi kórtörténet stb.)
 • Második trimeszteri anatómiai szűrés (18- 21. terhességi hét)

Az összes fejlődési rendellenesség 90%-a, a súlyos szív- és érrendszeri rendellenességek közül pedig csaknem az összes felismerhető

 • Harmadik trimeszteri magzati állapotdiagnosztika (29-32.hét)

Méhen belüli állapotfelmérés, a magzat fejlődési ütemének vizsgálata

 • NIPT

A legkorszerűbb genetikai szűrővizsgálat, mely egy vérvétel révén (anyára és a magzatra veszélytelen módon, vetélési kockázat nélkül) több mint 99,5%-os valószínűséggel képes bizonyos súlyos genetikai rendellenességek (pl. Down-, Edwards-, Patau szindróma és a nemi kromoszómák eltérései) kiszűrésére. Alkalmazása ajánlott:

 • anya életkora meghaladja a 35 évet,
 • ultrahangszűréssel, illetve az első vagy második trimeszteri biokémiai szűréssel emelkedettnek bizonyul a kromoszóma-rendellenességek kockázata,
 • az anya előző terhességében kromoszóma-rendellenesség fordult elő

A vizsgálatokra az alábbi címen előzetes bejelentkezés után várjuk a kismamákat:

Villa Medicina; 1126 Bp, Orbánhegyi u 1

Bejelentkezési telefonszám: 06-1-7977975

Bővebb információ:  villamedicina.hu (info@villamedicina.hu)