Új eszköz a diagnózishoz: InBody mérés

inbody

Új eszköz a diagnózishoz: InBody mérés

Új diagnosztikai eszköz érkezett az EndoCare Intézetbe. Az InBody készülék képes megmérni testünk izom – zsír – víz összetételét. A mérés fájdalmatlan, azonban az analízisből nyert információk mind a kezelőorvosnak, mind a dietetikusnak fontos tájékozódási pontokat jelentenek.

A testünk zsír és izom arányát, úgynevezett bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével határozhatjuk meg. A testünkben lévő különböző lágy szövetek eltérő víztartalommal rendelkeznek. A zsírszövetnek alacsonyabb a víztartalma, mint az izomszövetnek.

Emiatt a különbség miatt a test vezetőképességéből kiindulva, a készülék képes kiszámolni a testzsír- és vázizomszázalékot. A készülék ezen kívül méri a szerveket körbevevő zsír mennyiségét is. Ez az érték rendkívül fontos, mert a szív- és érrendszeri betegségek valamint a cukorbetegség kialakulásának fokozott kockázatát jelenti, ha a máj és egyéb szerveinket körülvevő zsír mennyisége magas!

Normál testtömegindex mellett is előfordulhat valakinél magasabb zsírtömeg, amely kedvezőtlenül hat az inzulinrezisztenicára is. Az InBody készülék ennek kimutatásában is segít, valamint tájékoztat a test alapfunkcióinak fenntartásához szükséges napi energiamennyiségről is. Tévedés tehát azt hinni, hogy a kis pocak egyben jelzi, hogy több a szervezetünk zsírtartalma, mint az megfelelő lenne. A belső szerveinket körülvevő testzsír megnövekedése vékony alkatú, lapos hassal bíró pácienseknél is előfordul, amely magasabb érték ezen orvosi diagnózist is segítő eszköz elemzésének segítségével egyértelműen kimutatható.

Az In Body mérést dietetikusaink végzik, a testösszetétel meghatározás a második konzultáció szerves részét képezi, azonban önálló vizsgálatként is kérhető, ennek időtartama húsz perc, az értékek elemzésében a dietetikusok segítenek, illetve  az optimális testzsír – izom – víz arány eléréséhez további iránymutatást is adnak.

Az elemzéssel egybekötött mérés díja: 6000 Ft.

Bejelentkezés +36 20 77973 50, illetve e-mailen: info@endocare.hu.

Néhány fontos információ a vizsgálat előkészületeiről:

  • az InBody mérést érdemes a reggeli órákban elvégezni (előtte két órával ne együnk – igyunk – ha megoldható)
  • ne közvetlen a reggeli sport után végeztessük a mérést
  • mivel a havi ciklus befolyással bír a szervezet vízvisszatartására, figyeljünk arra is, hogy ne a ciklus alatt készüljön a felmérés.

Szeretettel várjuk InBody mérésünkön!

(A képeken Csengeri Lilla dietetikusunk készíti elő az InBody mérést.)

Endocare Endokrinológiai Centrum

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Az EndoCare Endokrinológiai Központ online bejelentkezési szolgáltatásának segítségével betegeink bármikor időpontot egyeztethetnek szakrendeléseinkre. Kényelmesen, várakozás nélkül, akár hétvégén is!

Tovább +

TÁVKONZULTÁCIÓ

Gondozott betegeink részére (feltétele egy éven belüli személyes megjelenés!) biztosított szolgáltatás, mely a tünetekben bekövetkező jelentős változás (gyógyszermellékhatás, bekövetkezett terhesség, egyéb a kezelés szempontjából jelentős változás) jelzésére, a kezelés módosítására (gyógyszerváltás, dózis módosítás) ad lehetőséget.

Tovább +

RECEPTIGÉNY

Gondozott betegeink a kezelés folyamatosságának biztosítása érdekében az általunk javasolt gyógyszeres kezelésre receptet igényelhetnek honlapunkon.

Tovább +